Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2017. Június 05. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

A gyerekek is részt vettek az iskola szépítésében

A gyerekek is részt vettek az iskola szépítésében

A gyerekek, a szülők, és a pedagógusok közös munkával tették szebbé, rendezettebbé a Dózsa György Általános Iskolát.

Csütörtöki programjukat az úgynevezett 5S módszer alkalmazásával valósították meg, melynek célja a társadalom szemléletformálása, a környezettudatos életmód népszerűsítése – tájékoztatta lapunkat Terbe Ákosné igazgatónő.

Elmondta, iskolájuk az egyetlen intézmény az országban, amely tavaly csatlakozott ahhoz a nemzetközi önszerveződő mozgalomhoz, amit Japánban hívtak életre több mint két évtizede és már több mint hét országban bebizonyította létjogosultságát. A Clean Up japán önszerveződő kezdeményezést Hidesaburo Kagiyama alapított 1993-ban, és ma már több mint 700 ezer aktív tagja van Japánban.

A módszer kitalálói úgy vélik: eredményesen tanulni és gondolkodni csak rendezett környezetben lehet. A japán emberek tapasztalata szerint az 5S érvényes a magánéletben, társadalomban, iparban, a szolgáltatásban, azaz bárhol, ahol emberek tevékenykednek. Az 5S módszer a rend, rendezettség, fegyelem, önfegyelem és ezáltal a hatékonyság kialakításának megalapozott módszere.

A program során a gyerekek, a szülők és a pedagógusok nyolc csapatba szerveződve tették rendbe többek között az iskola kertjét, a távugró pályát, a sportpályán új salakot terítettek, felásták a homokozót, lefestették a mászókákat, a kerítést, a kerékpártárolót, a tornapadokat, illetve a kiállítóparavánok vázát, a tornaterembe pedig új palánkot szereltek – részletezte az igazgatónő, aki szerint a közös munka sikerének záloga az öntevékeny részvétel, mely által kialakul a gyerekben a környezetük iránti tisztelet és megbecsülés. Az elmúlt év tapasztalati azt is jól mutatják, hogy amit a tavalyi hasonló program során a gyerekek saját kezűleg tettek rendbe, arra jobban is vigyáztak.

Forrás: BAON

Címkék: 5s, program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 12:14, kedd | Helyi

Nem árt tudnia ha repülőre száll, hogy milyen jogai vannak utasként

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben.

2024. Július 02. 11:42, kedd | Helyi

Bemutató üzemet hoz létre a Mezgé

Bemutató üzem létrehozására kerül sor a Déli Agrárszakképzési Centrum két intézményében: Jánoshalmán és Kiskunfélegyházán.

2024. Július 01. 08:23, hétfő | Helyi

Koncertet ad a Kiskun Quintet

Operettrészletekkel és örökzöld slágerekkel készül a Kiskun Quintet a július 4-ei, csütörtöki Hattyúkerti zenés esték programra.

2024. Július 01. 08:11, hétfő | Helyi

Nyitott Műhelyek – A hagyomány és kreativitás találkozása Csongrádon

A Nyitott Műhely egy különleges alkalom, ahol a népi kézművesség legszebb mesterségeit ismerhetik meg az érdeklődők a Csongrádi Kézművesházakban.