Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Május 22. 14:57, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén változékonyabb lesz az idő, de továbbra is marad a meleg

A hétvégén változékonyabb lesz az idő, de továbbra is marad a meleg

A hétvégén a sok napsütés mellett már többfelé kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A hétvégén jellemzően mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. Ezzel együtt marad a meleg idő, néhol 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Estefelé viszont nyugaton néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-17 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között alakul.
Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Napközben főként a Dunántúlon és a középső országrészben valószínű zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 24-30 fok között alakulnak.
Vasárnap nyugaton kevésbé, de másutt többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Nappal 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.