Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Szeptember 30. 19:40, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő héten változékony idő várható záporokkal; a maximumhőmérséklet jellemzően még több felé 25 fok körül várható, de a hétvégén hidegfront érkezik, s akkor a nyugati területeken már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap készített országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Délelőtt szórványosan, később néhol fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 Celsius-fok között várható.
Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A nappali órákban 18-25 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között alakul.
Csütörtökön és pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön 7-13, pénteken 7-12 fok között várható. A maximumok mindkét napon 20-25 fok körül alakulnak.
Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A nyugati megyékben viszont már várhatóak záporok. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont még ekkor is 19-25 fok között alakul.
Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Esőre, záporra egyaránt számítani lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok körül várható. Ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 10, keleten pedig 20 fok körül alakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.