Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. December 17. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét végére ismét lehűlés várható

A jövő hét végére ismét lehűlés várható

A jövő hét végéig többfelé csapadékos lesz az idő, lehet eső, ónos eső, havazás is. A hétvégére ismét lehűl az idő, vasárnap napközben néhol mindössze maximum mínusz 7 fok lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Párás marad a levegő, néhol tartósan megmaradhat a köd. Elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Reggel és este kis mennyiségű ónos csapadék sem kizárt.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű.
Kedden főként a középső és a nyugati országrészben fordulhat elő eső, havas eső, ónos eső, elsősorban a hegyekben havazás is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak.
Szerdán főként a középső és a délnyugati országrészben többfelé várható havas eső, havazás. Ekkor a minimumok 0 és mínusz 5, a maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak.
Csütörtökön is főként a középső tájakon lehet helyenként kisebb havazás, hózápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 8 és mínusz 1 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul.
Pénteken a középső és nyugati tájakon várható helyenként kisebb havazás, hózápor. A leghidegebb órákban mínusz 11 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, míg a nappali órákban mínusz 4 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani.
Szombaton is nagyobb eséllyel a középső országrészben lehet még helyenként kisebb havazásra, hózáporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű.
Vasárnap nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 között várható, a nappali csúcsértékek mínusz 7 és mínusz 2 fok között lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.