Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Június 01. 19:32, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten melegszik a levegő

A jövő héten melegszik a levegő

A jövő héten is több helyen eshet az eső, de a nyár első napjaiban fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható, a Dunától keletre elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 19-23 fok között valószínű.
Kedd reggelre egyre nagyobb területen kiderül az ég, de helyenként még kialakulhatzáporeső, egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak.
Szerdán alapvetően napos idő várható. Napközben viszont északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A leghidegebb órákban 7-14 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24-27 fok között alakul.
Csütörtök délután, este főként a Dunántúlon várható több helyen zápor, zivatar. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 25-29 fok között alakul.
Pénteken eleinte főként nyugaton, majd a középső megyékben is több helyen várható zápor, zivatar, keleten alapvetően napos idő lesz, esőnek kicsi az esélye. Megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 24-29 fokig melegszik a levegő.
Szombaton és vasárnap sok lesz a napsütés, de továbbra is várhatók helyi záporok, zivatarok. Élénk, helyenként erős lesz a szél. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.