Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2015. Július 24. 21:45, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A Kiskun Nemzeti Parkban tűz keletkezett

A Kiskun Nemzeti Parkban tűz keletkezett

A katasztrófavédelem tűzoltó erői a legmagasabb riasztási fokozatban dolgoznak a Kiskunsági Nemzeti Parkban keletkezett tűz oltásán.

A nyolcszázt hektárt meghaladó területből mintegy tizenhét hektáron ég a borókás, a lángok pedig a fenyőerdőbe is belekaptak. Mivel a terület nehezen járható a tűzoltójárművekkel és az erősödő szél miatt intenzíven terjednek a lángok légi felderítésre is szükség van. A megyei tűzoltósági főfelügyelő irányításával zajló oltási munkálatokban a kecskeméti, kiskunhalasi, kiskőrösi, kiskunfélegyházi és kalocsai hivatásos tűzoltók, illetve a szabadszállási önkormányzati és az orgoványi önkéntes tűzoltók vesznek részt. Rajtuk kívül egy solti egység és egy paksi vízszállító is úton van a helyszínre.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 11:52, péntek | Helyi

Rajzolj és / vagy fuss!!!

A Jogging Plus Sportegyesület már megkezdte az idei Szilveszteri Futás szervezését, melyhez immáron hetedik éve kapcsolódik rajzpályázat is.

2024. Szeptember 27. 08:50, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Szeptember 27. 08:38, péntek | Helyi

Ültessünk fát közösen! – ingyen igényelhető díszfa csemete az önkormányzatnál

Az egyre melegebb nyarak és hosszabb aszályos időszakok miatt pusztuló városi fák mind sürgetőbbé teszik újabbak telepítését a környezetünkben.

2024. Szeptember 25. 17:11, szerda | Helyi

Szép eredmény ért el Dobos Eszter a hétvégi díjugratáson

2024. szeptember 21-én, szombaton a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület Simonpusztára látogatott, ahol az MLSZSZ sorozat döntője zajlott.