Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2016. November 14. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A szakma mellett megtanulják a boldog élet mibenlétét

A szakma mellett megtanulják a boldog élet mibenlétét

Két másik félegyházi iskola mellett a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma is viselheti november 11-től a Boldog Iskola címet.

Nyáron már a Platán utcai általános iskola elnyerte a Boldog Iskola címet, mostantól pedig még három félegyházi iskola – Darvas József Általános Iskola, Móra Ferenc Gimnázium és Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma is csatlakozott a nagy népszerűségnek örvendő boldogságprogramhoz.

Jól mutatja az egyre növekvő érdeklődést az is, hogy a környékbeli településeken is vállalkoztak a boldogságórák tantervbe való beépítésére, és ezzel például a Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola is elnyerhette a napokban a Boldog Iskola címet.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma Prof. Oláh Attila vezetésével tudományosan mérte a Boldogságóra program hatékonyságát. A gyerekek kérdőíveket töltöttek ki a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet, a kutatásvezetők és a pedagógusok együttműködésével, és immár hivatalos a végeredmény: Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.

Bagdi Bella - aki egyébként életmódfejlesztő énekesnő is - személyesen nyújtotta át a „Boldog Iskola” címet mindegyik félegyházi oktatási intézményekben november 11-én. A diákok pedig meglepetésként egy kis műsorral kedveskedtek neki és kedves csapatának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 11:38, szombat | Helyi

Kiskunfélegyháza, mint osztálykirándulási célpont

Petőfi Sándor és Móra Ferenc kultusza máig élénken él Kiskunfélegyházán.

2024. Október 04. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Október 03. 13:04, csütörtök | Helyi

Kábítószer-kereskedők rendőrkézen

Három 20 év körüli dílert vettek őrizetbe a kiskunfélegyházi rendőrök. A nyomozás alatt több mint 3000 gramm illegális növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök.

2024. Október 01. 16:05, kedd | Helyi

Fizetésemelések a félegyházi péküzemben

Extra juttatást vezetett be és az éjszakás órabérek után járó pótlékot is jelentősen, 20%-kal megemelte szeptemberben az ország egyik vezető sütőipari vállalata, a Félegyházi Családi Pékség.