Hírek
2016. Május 01. 19:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Agyvédő finomságok

Az áfonya magas koncentrációban tartalmaz antocianint, ami fokozza a szellemi teljesítményt, ugyanis segíti az idegek jelzéseit továbbítani az agyi központban.
Ahhoz, hogy jól vágjon az eszünk, szükségünk van bizonyos tápanyagokra. Ilyen a citikolin, egy a sejtekben található természetes anyag. Ez segíti az agyszövetek fejlődését, részt vesz a memória és a kognitív funkciók szabályozásában, erősíti az idegsejtek közötti kommunikációt. Megtalálható a karfiolban és a földimogyoróban.
A kolin gátolja az agysejtek öregedését, és megakadályozza azoknak a kémiai folyamatoknak a lejátszódását központi szervünkben, amik a kognitív funkciók leromlását idézik elő. Jelentős mennyiségű kolint vehetünk magunkhoz, ha sok tojást eszünk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi
Szakmakóstoló tábor a Mezgében
2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP
2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP