Hírek
2015. Július 25. 09:00, szombat |
Helyi
Forrás: hvg
Ami menő: görögdinnye és uborka a pohárban

Teljesen felesleges bizonygatni, mennyire jólesik a mostani fülledt estéken egy pohár jéghideg limonádé vagy koktél. A klasszikus ízek mellett minden szezonnak megvannak a maga sztárjai a poharakban.
Az idén a virágos ízek - a rózsa és a levendula -, valamint az uborka és a görögdinnye visz mindent, de a fűszerek is bekéredzkednek az italokba. Legalábbis ezt tudtuk meg Hlatky-Schlichter Huberttől, aki három belvárosi helyen is gondoskodik róla, nehogy kitikkadjanak a vendégek.
„Nagyon szeretik az uborkás vizünket, valamint a fűszernövényekkel fuzionált limonádékat, jeges teákat is. Örök és legnagyobb kedvencnek talán a Paloma mondható, ami egy grapefruit és tequila alapú koktél, de az Aperol Spritz is rendkívül népszerű”- mondja, hozzátéve, hogy érdemes kipróbálni szokatlanabb ízkombinációkat is.
„Sokan ódzkodnak az újdonságoktól, pláne ha külön-külön is érdekesek az ízek, de egy kis győzködés és kóstoló után aztán elcsodálkoznak az összhatáson. Remekül harmonizál például a rózsabors az eperrel, a bazsalikom a málnával, vagy a chili a passion fruit-tal” – állítja Hlatky, akinek egyébként a személyes kedvence a rózsaszirmos gin tonic.
Nem ördöngösség otthon sem keverni egy-egy ütős limonádét vagy koktélt. Kaptunk is recepteket, ki lehet próbálni:
Mentás elixír
- 1 evőkanál porcukor
- 1 lime
- 4 szem szőlő
- 2-3 mentalevél
- 4 cl Irsai Olivér szőlőpálinka
- 1 dl szóda
Néhány szőlőszemet összetörünk egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd egy fél lime levét rácsurgatjuk. Ezt alaposan elkeverjük a mentalevelekkel, majd ráöntjük az Irsai Olivér szőlőpálinkát. Feltöltjük a poharat jéggel és lazítunk az italon szódával. (1 főre)
Summer Punch
- 2 szelet görögdinnye
- 4 evőkanál cukorszirup
- 1 citrom
- 4cl vodka
- fél üveg habzóbor
- friss gyümölcsök (ízlés szerint)
Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével. Hozzáadjuk a vodkát. Behűtjük, szervírozás előtt felöntjük habzóborral és még ízlésünk s tetszésünk szerint friss gyümölcsöket adunk hozzá. (2 főre)
Uborkás, bodzás limonádé
- 1dl bodzaszörp
- 3 citrom
- negyed uborka
- 1,75 l szóda
Bodzaszörppel készítjük, amihez hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és felöntjük a szódával (vagy mentes vízzel). Kancsóba töltve néhány percig pihentetjük a hűtőben szervírozás előtt. (4 főre)
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 17. 11:20, csütörtök | Helyi
Új tantermekkel bővült a Mezgé tangazdasága
A Félegyházi MEZGÉ „Gyakorlati oktatás fejlesztésére” benyújtott sikeres pályázatából kettő, szakmai oktatást segítő tanterem kialakítására és egy irodakonténer beszerzésére került sor az iskola Tangazdaságában.
2025. Április 17. 10:22, csütörtök | Helyi
Tovább folytatódik a Kőrösi utca felújítása
A Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kőrösi utca kivitelezési munkálatai április 22-től folytatódnak.
2025. Április 17. 09:10, csütörtök | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.
2025. Április 15. 15:47, kedd | Helyi
18 éve álmodták meg a bővítést, most megvalósult
A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium régóta dédelgetett álma vált valóra 2025-re.