Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Július 08. 20:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az ország nagy részén szerdán is várható heves zivatar és felhőszakadás

Az ország nagy részén szerdán is várható heves zivatar és felhőszakadás

Tizenöt megyére és a fővárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedd este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatarban a legerősebb széllökések a 90 kilométer/órát is meghaladhatják, rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat, s nagyobb méretű jégre is számítani lehet.
Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre szintén a heves zivatar és a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.
Szerdán nagyobb valószínűséggel a nap második felében alakulhatnak ki heves zivatarok. Hőségre már sehol nem kell számítani, mindenhol 25 Celsius-fok alatt marad a napi középhőmérséklet.
Az előrejelzés szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre 24 és 30, a Dunántúlon 20 és 24 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.