Hírek
2017. Május 27. 16:00, szombat |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Bodzavirág - Edd palacsintatésztában

Az isteni, illatos, finom és jótékony bodza már virágzik! Lehet gyűjteni, és többféleképpen felhasználni.
A jól bevált bodzaszörp mellett például így: palacsintatésztába forgatva, olajban kisütve, fahéjas porcukorral hintve. Nekünk bejött!
Hogyan készítsd el ezt a finom májusi csemegét bodzából?
Hozzávalók:
- 10 db bodzavirág
- liszt
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 tk porcukor
- 1 db vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok) Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi
Szakmakóstoló tábor a Mezgében
2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP
2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP