Hírek
2019. Február 21. 10:22, csütörtök |
Helyi
Forrás: Adrienn
Borbás Marcsi a Mezgében forgatta a Gasztroangyal egyik epizódját

Városunk mezőgazdasági középiskolája előremutató és példaértékű oktatási módszereivel országos szintű intézménnyé nőtte ki magát.
Olyannyira, hogy Borbás Marcsi és a Gasztroangyal tv-műsor stábja ellátogatott február 19-20-án Kiskunfélegyházára, hogy a mezőgazdasági szakgimnázium és szakképző intézmény diákjaival közösen főzzön a kamerák előtt. Idelátogatásakor megcsodálta az iskolát és diákok gyakorlati helyeit, így járt a mintaboltban, a húsipari tanüzemben és a tangazdaságban folyó munkákba is betekintést nyert.
A helyszínek megismerése után Rózsa Pál igazgató és Borbás Marcsi közösen készítette el a villás reggelit, melyet a diákok jóízűen elfogyasztottak. De együtt készítették el késő délután az iskola igazgatójának kedvenc ételét is - a húsos káposztát - melynek receptje családi örökség, s ki tudja, talán Borbás Marcsi egyik receptkönyvébe is belopja magát majd egyedülálló ízvilágával.
- A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakképző Iskola egy olyan mintaértékű oktatási intézmény, ami a mi elveinkkel maximálisan megegyezik: a termőföldtől egészen az asztalig végigkísérhetjük az alapanyagok útját. Ráadásul a diákok mindenféle szakmai és tanulmányi versenyeken szépen szerepelnek, emellett nyitottak és nagyon dolgosak is, amit olyan jó látni a mai világban, hiszen szeretnénk, ha a felnövekvő generáció minden tagja hasonló gondolkodásmódú lenne – mondta el lapunknak Borbás Marcsi a felvételek közötti szünetben.
- A műsorban nem a főzés a lényeg. A főzés tulajdonképpen egy kommunikációs csatorna. Megpróbáljuk a különféle értékeket összekötni receptekkel. Nagyon sokféle a Gasztroangyal, ami most egy iskoláról fog szólni. Itt a gyerekek, az emberek, a környezet és az iskola maga az érték. Amikor egy településről vagy régióról forgatunk, ott is próbáljuk a néprajzi örökséget, az épített, a természeti, a kulturális és az emberi, avagy családi értékeket bemutatni és ezt kötjük össze gasztronómiával. Épp ezért nagyon pontos recepteket ebben a műsorban nem is adunk, hanem csak felvillantunk ételeket. 8 éve megy a Gasztroangyal és minden egyes forgatás alkalmával egyúttal gyűjtőmunkát is végzünk, megörökítjük az utókor számára a régi recepteket, de így például a régi, tradicionális munkákat is, amelyek valaha a ház körül folytak – tette hozzá a népszerű főzőműsor vezetője.
A március 30-án adásba kerülő epizódban az iskola, valamint gyakorlati helyeinek és az ott folyó munkák megismerése mellett ötféle bográcsos étel (emu, mangalica, magyar szürke, bivaly, racka birka) elkészítésének folyamatát is megcsodálhatjuk majd az iskola vállalkozó kedvű diákjai és tanárai jóvoltából.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 13. 08:19, vasárnap | Helyi
Kétnapos diákfesztivál zajlott Kiskunfélegyházán
A tavalyi évben került először megrendezésre a Diákfeszt. Idén április 10-11-én gyűltek össze városunk középiskolásai, hogy közös programokkal erősítsék meg összetartozásukat.
2025. Április 13. 07:29, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. április 13. - Virágvasárnap - Urunk szenvedésének vasárnapja
2025. Április 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. április 13. - Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja
2025. Április 13. 07:21, vasárnap | Helyi
Együtt imádkoztak városunk hívei a húsvéti keresztúton
A szokásokhoz hűen húsvét közeledtével az Ótemplom és a Szent István templom közössége keresztúton emlékezett meg Jézus szenvedéseiről április 11-én pénteken.