Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 12. 13:07, szerda | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Csányi József polgármester kihirdette a választás hivatalos eredményét

Csányi József polgármester kihirdette a választás hivatalos eredményét

2024. június 9-én helyhatósági választásokat tartottak illetve ugyanezen időpontban az európai parlamenti listákra is lehetett szavazni.

Csányi József, Kiskunfélegyháza újra választott polgármestere sajtótájékoztatón közölte június 12-én a hivatalos eredményeket a városháza tárgyalójában.

- Öt év elteltével az ország, illetve a kiskunfélegyházi választópolgárok is lehetőséget kaptak arra, hogy megválasszák a képviselőtestület tagjait, illetve a polgármestert. A választások rendben zajlottak, személyemet választották ismét polgármesternek, illetve a Nemzeti Fórum jelölésében mind a tíz körzetben mind a tíz képviselőtársunk újraválasztásra került – mondta Csányi József, majd a részletes eredményeket is ismertette.

Kiskunfélegyháza 23.548 választásra jogosult polgárából 12.510-en járultak az urnák elé, ami 53,13%-ot jelent. 12.169 érvényes szavazatot adtak le, ami alapján a végső eredmény megszületett. A rendszerváltás óta ez volt a legmagasabb részvételi arány a helyhatósági választásokon Kiskunfélegyházán.

A megszületett eredmények alapján a polgármester és mind a 10 körzetben lévő képviselő folytathatják munkájukat. A kompenzációs listán bejutott képviselők: Endre Béla (Mi Hazánk Mozgalom), Horváth Tamás (Veled a Városunkért Egyesület), Kis-Szeniczey Kálmán (Veled a Városunkért Egyesület) és Kollár László (Válasszon jövőt! Kiskun Lokápatrióta Egyesület).

Az eredmények június 13-án fognak jogerőre emelkedni, az ezt követő héten pedig a megbízólevelek is átadásra kerülnek. A mandátumok október 1-jétől kerülnek betöltésre és az alakuló képviselőtestületi ülés is ekkor lesz. Addig a jelenlegi vezetés látja el a feladatokat.

- Ezúton is köszönöm minden félegyházi választópolgárnak a részvételt, a véleménynyilvánítást és bízom abban, hogy a többség akaratát érvényesítve az elkövetkező években is egy kiváló és Félegyháza fejlődését hozó működést fogunk megvalósítani. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy akár országos, akár regionális szinten minden lehetséges forrást Kiskunfélegyházára hozzunk, mellyel tovább tudjuk a város fejlesztését folytatni – mondta városunk első embere, majd köszönetet mondott azon ellenzéki képviselőknek, akik a választás során megfelelő hozzáállást tanúsítottak, korrektek tudtak maradni és nem a másik lejáratására törekedtek.

- Véleményem szerint a választás során az a legfontosabb, hogy megmutassuk a választópolgároknak, mire vagyunk képesek, mit szeretnénk csinálni, és nem azt, hogy milyen negatívumokat tudunk a másikról felsorolni – tette hozzá.

A sajtótájékoztató zárásaként a polgármester felajánlotta a közös együttműködést Endre Bélának, Horváth Tamásnak és Kollár Lászlónak. Azt azonban leszögezte, hogy Kis-Szeniczey Kálmánnal a jövőben nem kíván semmilyen együttműködést folytatni.

Döntését azzal indokolta, hogy a választás egész folyamata alatt – illetve 8-10 hónapja – Kis-Szeniczey Kálmán mérhetetlen módon aljas, megalázó, hazug kampányt folytatott és a személye lejáratására törekedett.

- Ezzel a hozzáállással és viselkedéssel nem tudok azonosulni, mert számomra az alapvető emberi értékek közé tartozik egymás személyének és magánéletének tisztelete – nyilatkozta Csányi József polgármester, majd azt is hozzátette, hogy mindezt a megválasztott képviselőtársai nevében is kijelenti.

Mondandóját kiegészítette azzal, hogy korábban több bulvársajtóban megjelentek olyan cikkek személyéről, melyek az igazságtól nagyon távol állnak, nem felelnek meg a valóságnak.

- Nem dulakodtam, nem verekedtem semmilyen szórakozóhelyen. Voltak ugyan magánügyi problémáim, de ezt nem a közösség előtt éltem és azt gondolom, hogy ez nem is tartozik senkire – szögezte le Csányi József polgármester.
Végezetül megköszönte a megtisztelő támogatottságot amiben a választások során részesült a Nemzeti Fórum, személye és képviselőtársai:

- Több mint 9 ezer félegyházi gondolta úgy, hogy megfelelően vezetem a várost, ami számomra nagyon megtisztelő. Természetesen minden félegyházi biztos lehet abban, hogy az érdekeit megfelelően képviseljük, mindent megteszünk a város fejlődéséért. Továbbra sem pártpolitikát akarunk folytatni, hanem békés, élhető várost szeretnénk építeni, ahol az emberek jól érzik magukat, mert véleményem szerint sokkal előre mutatóbb, ha a bennünk rejlő energiát nem ellenségeskedésre, hanem a város és a közösségünk fejlesztésre fordítjuk.

(Fotó: Fantoly Márton / Félelgyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 10:59, kedd | Helyi

XXI. Ősi Magyar Szer Találkozó - Magyar Hagyományőrző nap

Magyar Hagyományőrző napot tartanak Tiszaalpáron, a Várdombon 2024. június 29-én, szombaton.

2024. Június 18. 08:54, kedd | Helyi

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 18. 08:51, kedd | Helyi

Augusztusban megrendezik a Kurultaj hagyományőrző találkozót

A Magyar Turán Szövetség augusztus 9. és 11. között ismét megrendezi a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt a Bács-Kiskun vármegyei Bugacon - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Június 17. 15:38, hétfő | Helyi

Motor és autó ütközött össze az M5-ösön

A Szeged felé vezető oldalon, Kiskunfélegyháza közelében történt a baleset.