Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2014. November 22. 11:57, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

Csatasorba álltak a hókotrók

Csatasorba álltak a hókotrók

Csatasorba álltak a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gépei, hogy havazás esetén járhatóvá tegyék a város több mint háromszáz utcáját.

Csatasorba álltak a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gépei, hogy havazás esetén járhatóvá tegyék a város több mint háromszáz utcáját.

Az idei télen a költségvetési üzem kilenc eszközt (két nagy, két kicsi függesztett sószórót, valamint három nagy, két kisebb hókotrót) tud hadra fogni. A közelmúltban vásárolt, számítógéppel vezérelt, úgynevezett függesztett sószórónál grammos pontossággal lehet beállítani a síkosság-mentesítő anyag mennyiségét, a szórás szélességét, ami anyagmegtakarítást és a környezetterhelés csökkenését eredményezi. A vontatható sószórónak a járdák csúszásmentesítésénél veszik majd nagy hasznát, a többfunkciós toló lappal pedig az eddiginél hatékonyabb munkát tudnak végezni. A hómarót a járdák tisztításánál tudják eredményesen használni.
A telephelyen jelenleg 20 tonna síkosításgátló anyagot tárolnak, a későbbiekben pedig a kért mennyiségben szállítják az üzem Szegedi úti telephelyére. Elkészült a hó-szolgálati beosztás is. Havazás esetén az üzem dolgozói egy órán belül csatasorba tudnak állni. A külterületeken a városüzemeltetési osztállyal kötött szerződés értelmében alvállalkozók végzik a hó eltakarítását és a csúszásmentesítést.
Az ingatlanok előtti járdaszakaszok tisztítása, csúszásmentesítése a tulajdonosok feladata, esetleges balesetek esetében a felelősség is őket terheli – hangsúlyozta Vaszkó József, a költségvetési szervezet igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 11:38, szombat | Helyi

Kiskunfélegyháza, mint osztálykirándulási célpont

Petőfi Sándor és Móra Ferenc kultusza máig élénken él Kiskunfélegyházán.

2024. Október 04. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Október 03. 13:04, csütörtök | Helyi

Kábítószer-kereskedők rendőrkézen

Három 20 év körüli dílert vettek őrizetbe a kiskunfélegyházi rendőrök. A nyomozás alatt több mint 3000 gramm illegális növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök.

2024. Október 01. 16:05, kedd | Helyi

Fizetésemelések a félegyházi péküzemben

Extra juttatást vezetett be és az éjszakás órabérek után járó pótlékot is jelentősen, 20%-kal megemelte szeptemberben az ország egyik vezető sütőipari vállalata, a Félegyházi Családi Pékség.