Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2014. November 03. 10:13, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva pénteki ezüstérme után további két magyar állhatott dobogóra hétvégén az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-versenyén: Tóth Krisztián arany-, Joó Abigél pedig bronzérmet szerzett.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az augusztusban vb-második, 90 kilogrammos Tóth három ippongyőzelemmel jutott el a döntőig, ahol intésekkel verte a holland Noel Van't Endet. A KSI 20 éves büszkesége az első magyar férfi, aki GS-t nyert, és érme mellé ötezer dollárt kapott.
Klubtársa, a 78 kilóban kétszeres Európa-bajnok Joó lengyel és amerikai ellenfelet legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal kikapott a német Luise Malzahntól. A bronzmeccsen aztán Pánczél Gábor tanítványa jukóval verte a holland Guusje Steenhuist. Sikeréért Joó 1500 dollárt vehetett át.
A 154 ezer dollár összdíjazású viadalon 58 ország 314 dzsúdósa lépett tatamira.

Címkék: Cselgáncs-Vk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.