Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Július 18. 19:48, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Csütörtökön 35 fok is lehet, de estefelé markáns hidegfront érkezik

Csütörtökön 35 fok is lehet, de estefelé markáns hidegfront érkezik

Csütörtökön akár 35 Celsius-fok is lehet, de estefelé markáns hidegfront éri el az országot, amelynek következtében pénteken néhol már csak 20 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerdán az MTI-vel.

Pátkai Zsolt elmondta: csütörtökön erős felmelegedés kezdődik a Kárpát-medencében, emiatt lényegesen melegebb lesz a levegő, a délutáni órákban a 29-35 Celsius-fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Estefelé viszont északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek vonulását záporok, zivatarok kísérik.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre a várható felhőszakadás, valamint heves zivatarok miatt négy megyére - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém - elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
A meteorológus azt mondta: pénteken, szombaton és vasárnap is többfelé lehet számítani csapadékra. Pénteken és szombaton nagy lesz a hőmérsékleti különbség az ország nyugati és keleti fele között: míg a Nyugat-Dunántúlon 20-25 fok körül alakulnak a maximumok, délkeleten 28-33 fok is lehet. Vasárnap országszerte 19-24 fok várható.
A jövő héten a hőmérséklet némileg emelkedik, és a maximumok ismét megközelíthetik a 30 fokot. Hétfőn és kedden kevésbé várható eső, szerdától ismét csapadékosabb időre kell számítani - mondta Pátkai Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.