Hírek
2020. Június 27. 09:00, szombat |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Egészséges nasi?!

Süss csicseriborsót!
Csicseriborsót fogyasztani egészséges, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezek mellett pedig szuper finom. Készíthető belőle leves, főzelék, pörkölt, fasírt, szóval tulajdonképpen bármi! Még nassolnivaló is!
Ez a szuper nasi ráadásul nem csak finom, könnyen elkészíthető, hanem még rendkívül egészséges is. Legyen ez a nyári esték ropogtatnivalója!
Sült csicseriborsó
Ehhez végy konzerves, vagy otthon előzőleg puhára főzött csicseriborsót (nagyjából fél kg legyen a mennyiség), 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál citromlevet, sót, egyéb, tetszés szerinti fűszert (én készítettem csak sóval borssal, de megbolondítottam már egy kis pirospaprikával is).
A borsót forrázd le, majd hagyd lecsöpögni. Ha megvagy vele, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, amire mehet az olaj, citromlé, fűszerek. Forgasd át a csicserit, majd tedd negyed órára 190 ⁰C-os, előmelegített sütőbe, lehetőleg hőlégkeverésesbe. 15 perc után vedd ki a tepsit, forgasd át a borsókat és dobd még vissza 10-15 percet pirulni. Esti, reggeli, délutáni nasinak is szuper, de krémlevesek mellé levesgyöngynek is tökéletes!
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi
Szakmakóstoló tábor a Mezgében
2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP
2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP