Hírek
2017. Július 22. 16:00, szombat |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Főzzünk valamit dinnyéből!

...mert nem csak desszert lehet!
A nyári melegben inkább a könnyű fogásokat kívánjuk, amelyek nem nehezítik el gyomrunkat, mégis finomak, energiával töltenek fel. Legtöbbször salátákat, hideg (krém)leveseket választunk. Érdemes ezek terén is a változatosságra törekednünk, és különleges hozzávalók után nyúlni!
Nem gondolunk semmi ördöngösre, a különlegesség itt inkább abban rejlik, hogy olyan alapanyagot használunk, amit egyébként nem főétel gyanánt szoktunk fogyasztani. Mondjuk, a dinnyét! Még néhány hétig beszerezhető, úgyhogy ne legyünk restek bevetni képességeit a konyhában sem!
Sertésnyárs dinnyével!
Könnyen és gyorsan elkészíthető fogás! Íme a hozzávalók:
- fél kg sertésfilé
- 1 teáskanál oregánó
- fél teáskanál édes őrölt paprika
- 80 dkg dinnye
- 1 teáskanál borsikafű
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- fél teáskanál ánizs
- fél citrom
A paprikát az ánizzsal, borsikafűvel, oregánóval összekeverjük (ha szükséges, előtte mozsárban összetörjük). A húst körülbelül 20 egyforma részre vágjuk, és megforgatjuk a fűszeres keverékben. Ha megvan, ötösével felfűzzük a „husikat” 4 pálcára. A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd lereszeljük a héját, amit a sóval összekeverünk. A dinnyét nagyjából 2 centiméteres szeletekre vágjuk, majd hasábokra szeljük. Ha mindennel készen vagyunk, felhevítjük az olajat egy serpenyőben, majd oldalanként 5-6 percig sütjük a pálcára felfűzött sertéshúst. Ha elkészült, tányérra tesszük a nyársakat és a dinnyeszeleteket, majd megszórjuk a citromos sóval.
Különleges saláta finom összetevőkből
Persze, nem azt mondjuk, hogy a hagyományosnak mondható paradicsom-paprika-uborka-(jég)saláta keverékkel bármi baj lenne, de azért néha nem árt a változatosság saláták terén sem. Szerezd be hozzá ezeket:
- fél endívia saláta
- nagyjából 1 kiló dinnye
- 10 dkg feta sajt
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
- só, bors
A saláta külső leveleit eltávolítjuk, „szétszedjük”, megmossuk és hagyjuk megszáradni őket. Ha megvan, kisebb darabokra tépkedjük. A dinnye héját eltávolítjuk, a magokat szintén kiszedjük a gyümölcsből. Nagyjából fél centiméteres darabokra vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk. A sajtot vékony hasábokra szeljük. A zöldséget, sajtot, gyümölcsöt egy tálba tesszük, majd összekeverjük és az egészet citromlével, olívaolajjal leöntjük, sóval, borssal megszórjuk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Október 14. 09:26, kedd | Helyi
Emlékezés Fekete Pálra – 30 éve hunyt el a város díszpolgára
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel várja mindazokat, akik tisztelettel szeretnének megemlékezni Fekete Pálról, halálának 30. évfordulója alkalmából.
2025. Október 13. 12:41, hétfő | Helyi
"Legyél fény az éjszakában!” – Közlekedésbiztonsági program Kiskunfélegyházán
2025. Október 12. 21:08, vasárnap | Helyi
Csányi József újra megnyerte a polgármester-választást Kiskunfélegyházán
A 2025-ös időközi önkormányzati választáson Csányi József független jelölt ismét bizalmat kapott a kiskunfélegyháziaktól, így továbbra is ő marad a város polgármestere
2025. Október 10. 09:05, péntek | Helyi
Vasárnap rendezik meg a félegyházi állat- és kirakodóvásárt
élegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2025. október 12., (vasárnap).