Városlista
2025. szeptember 26, péntek - Jusztina

Hírek

2022. Szeptember 28. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Guinness rekord Fülöpszálláson

Guinness rekord Fülöpszálláson

23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg volt a faragott zöldség.

A Kígyósi Csárda aligha ismeretlen bárki előtt is. Varga Károly világhírű mesterszakács, zöldségszobrász is a csárda csapatát erősíti, a mostani rekord azonban Balogh Martin nevéhez kötődik. A fiatal konyhafőnök ötletét valósította meg a szakács grémium a hétvégén, amikor is 23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg a faragott zöldség volt. Az érdemi munka már egy héttel korábban kezdődött el. A 18 fős csapat közel 1000 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került. A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg.

A magyar Guinness-rekorder csapat tagjai voltak: Varga Károly, Balog Martin, Körmendi Lajos, Pottondi Nándor, Pető Mátyás, Balogh Tamás, Varga Viktória, Vékony Aranka, Mátyás Aranka, Buda Enikő, Gyenes László, Janosics Bence, Karsai Ádám, Kis Dávid, Janosics Dominik, Dezső Dorina, Markó István, Kozari István.

A hidegtálat, amilyen Magyarországon korábban még sosem készült, bárki megcsodálhatta a fülöpszállási Művelődési Házban és természetesen száznál is többen laktak jól a sok finomságból.

A Kígyósi Csárda aligha ismeretlen bárki előtt is. Varga Károly világhírű mesterszakács, zöldségszobrász is a csárda csapatát erősíti, a mostani rekord azonban Balogh Martin nevéhez kötődik. A fiatal konyhafőnök ötletét valósította meg a szakács grémium a hétvégén, amikor is 23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg a faragott zöldség volt. Az érdemi munka már egy héttel korábban kezdődött el. A 18 fős csapat közel 1000 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került. A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg.

A magyar Guinness-rekorder csapat tagjai voltak: Varga Károly, Balog Martin, Körmendi Lajos, Pottondi Nándor, Pető Mátyás, Balogh Tamás, Varga Viktória, Vékony Aranka, Mátyás Aranka, Buda Enikő, Gyenes László, Janosics Bence, Karsai Ádám, Kis Dávid, Janosics Dominik, Dezső Dorina, Markó István, Kozari István.

A hidegtálat, amilyen Magyarországon korábban még sosem készült, bárki megcsodálhatta a fülöpszállási Művelődési Házban és természetesen száznál is többen laktak jól a sok finomságból.

EZ IS BÁCS-KISKUN!

Fotó: Hodován László/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2025. Szeptember 26. 11:22, péntek | Helyi

Aranyéremmel tért haza a PG öregdiákja a EuroSkills versenyről

2025. Szeptember 26. 11:11, péntek | Helyi

Mesés családi szombat a népmese napján Kiskunfélegyházán

Szeptember 27-én, szombat délelőtt a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár különleges programmal várja a családokat a népmese napja alkalmából.

2025. Szeptember 25. 19:48, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.