Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Március 14. 20:41, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - A hófúvás miatt péntekre hat megyére adott ki piros figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Havazás - A hófúvás miatt péntekre hat megyére adott ki piros figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Az erős hófúvás miatt hat megyére péntekre is a legmagasabb fokú, vagyis a piros figyelmeztetést adta ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hófúvás miatt az ország összes megyéjére első-, másod- vagy harmadfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. Ezek között a harmadfokú, vagyis piros figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére léptették életbe. Így ezeken a területeken arra kell készülni, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.
A viharos erősségű széllökések miatt Nógrád és Békés megye kivételével az ország összes többi megyéjében első- vagy másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a következő órákban még sokfelé lehet számítani 60-90 kilométer per órás széllökésekre. Északkeleten és a Dunántúlon, azon belül is elsősorban a Balaton és a Bakony térségében péntek reggelig az óránkénti 100-110 kilométeres erősséget is meghaladó széllökésekre is számítani lehet. Péntek délutántól fokozatosan - előbb északkeleten, majd a Dunántúlon is - jelentősen mérséklődik a szél.
Északkeleten átmenetileg ónos csapadék is várható. Csütörtök éjfélig a középső és keleti területeken eshet 20-30 milliméter, néhol akár 40 milliméter körüli csapadék. A havazásból általában 5-15 centiméter, a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben 15-20 centiméter hó eshet. Az Északi-középhegység magasabban fekvő területein helyenként akár 30 centiméternél több hó is hullhat.
A viharos szél hatására elsősorban a Dunántúlon (annak is jobbára a középső sávjában) és északkeleten számíthatunk erős hófúvásra - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.