Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. December 09. 22:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Akár mínusz 15 fok is lehet a jövő héten

Havazás - Akár mínusz 15 fok is lehet a jövő héten

Folytatódik az igazi téli idő a jövő héten: több helyen várható havazás, a maximum hőmérséklet jellemzően 0 fok körül alakul, éjszakánként pedig néhol akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Hétfőn szórványos fordul elő havazás, hózápor. Nagyrészt erősen felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet, általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 6 fok között, a kevésbé felhős, vastagabb hóval borított területeken mínusz 15 fok körül alakul. A nappali csúcshőmérséklet 0 és mínusz 7 Celsius fok között várható. Nyugaton lesz enyhébb az idő.
Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, hózápor. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, de aztán a Kisalföldön megerősödhet a szél. A minimum hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 4 fok között várható, csak a kevésbé felhős, vastag hóval borított helyeken lehet hidegebb. A maximumok mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulhatnak.
Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható havazás, hózápor. A Dunántúlon a szél többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, nappal maximum mínusz 4 és 0 fok közötti maximumértékek várhatók.
Csütörtökön több órára kisüt a nap, ekkor már keleten sem várható havazás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul, de a vastag hóval borított helyeken ennél is hidegebb lesz. Nappal mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet.
Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan lehet havazás, délen ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható.
Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, havazás, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhatnak. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható, a nappali csúcshőmérséklet pedig 0 és plusz 5 fok között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.