Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Június 23. 15:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2024. június 23. - ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

A hét ünnepei:
• hétfőn Keresztelő Szent János születésének főünnepe,
• csütörtökön Szent László király ünnepe,
• pénteken Szent Iréneusz püspök és vértanú emléknapja,
• szombaton Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz.

Az imádság évében különösen is fontos, hogy több időt szenteljünk az Úrnak, így júniusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzuk a Jézus Szíve Litániát. Ezen a héten a litániát lelkipásztorokért, papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel. Várjuk a testvéreket közös imádságra!

A Szent József Kör rendhagyó találkozót tart június 24-én hétfőn. Este 18 órakor találkozunk a városházánál, hogy felmenjünk a városháza, majd az újtemplom tornyába. A toronylátogatások után a közösségi házban folytatódik a találkozó.

TEMPLOMUNK BÚCSÚJÁT június 30-án, vasárnap tartjuk délelőtt 10 órakor! Az ünnepi szentmisét celebrálja és a körmenetet vezeti Dr. Bábel Balázs érsek úr. A szentmisét követően mindenkit nagy szeretettel várunk egy fogadásra a plébánia udvarába! A fogadásra üdítőt és aprósüteményt szeretettel elfogadunk a testvérek részéről, amit szombat estig a plébániára várunk. A búcsú vasárnapján reggel 6.30-kor lesz szentmise templomunkban és este 18 órakor. A 8-as és 9-es mise nem lesz megtartva, valamint a Kalmár kápolnában sem lesz szentmise azon a vasárnapon!

Apa-gyerek tábort szervez augusztus 16-18. között a Fülöp Atya Alapítvány Juhász Miklós cserkésztiszt vezetésével. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 11:52, péntek | Helyi

Rajzolj és / vagy fuss!!!

A Jogging Plus Sportegyesület már megkezdte az idei Szilveszteri Futás szervezését, melyhez immáron hetedik éve kapcsolódik rajzpályázat is.

2024. Szeptember 27. 08:50, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Szeptember 27. 08:38, péntek | Helyi

Ültessünk fát közösen! – ingyen igényelhető díszfa csemete az önkormányzatnál

Az egyre melegebb nyarak és hosszabb aszályos időszakok miatt pusztuló városi fák mind sürgetőbbé teszik újabbak telepítését a környezetünkben.

2024. Szeptember 25. 17:11, szerda | Helyi

Szép eredmény ért el Dobos Eszter a hétvégi díjugratáson

2024. szeptember 21-én, szombaton a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület Simonpusztára látogatott, ahol az MLSZSZ sorozat döntője zajlott.