Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2015. Augusztus 29. 09:24, szombat | Életmód
Forrás: mti

Hőség - Életbe lépett a hőségriasztás

Hőség - Életbe lépett a hőségriasztás

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás, amely kedd éjfélig tart. Idén ez az ötödik hőségriasztás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik az ország fölé, emiatt és a sok napsütés következtében a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően e fölött alakul. A számítások szerint szerdán érkezik majd egy hidegfront, amely véget vet a hőségnek. Az előrejelzés szerint a várható legmagasabb hőmérséklet mind a négy nap 34-35 Celsius-fok lesz.
A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki szombattól kedd éjfélig.
A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start.

bszg \ bki \ hgp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.

2024. Szeptember 27. 07:46, péntek | Életmód

A gasztronómia áll a Múzeumok Őszi Fesztiváljának középpontjában

Minőségét megőrzi! mottóval szeptember 30-án kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az országos rendezvénysorozat idén a gasztronómiai kultúrát és annak múzeumi vonatkozásait állítja a középpontba.

2024. Szeptember 26. 08:02, csütörtök | Életmód

Az Iron Maiden duplázik Budapesten jövő májusban