Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2016. Július 07. 07:38, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet - mondta az M1 csatornán szerdán Maurovich-Horvat Pál kardiológus.

Hangsúlyozta: legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani ilyen időben, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből.

Maurovich-Horvat Pál elmondta: ajánlatos olyan italokat - például ásványvizet, gyümölcsteát vagy gyümölcslevet - fogyasztani, amelyek segítik a kiürülő ásványi anyagok pótlását, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az alkohol- és koffeintartalmú italok serkentik a dehidratálódást.

Címkék: folyadék, hőség, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:10, kedd | Életmód

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

2024. Július 02. 08:08, kedd | Életmód

A Mystery Gang vinyl albuma a rockabilly aranykorába visz

Vinylen is megjelent a Mystery Gang Wild 50\'s Nights című albuma, amely a rockabilly aranykorát, az ötvenes évek szabad, lázadó hangulatát hozza vissza a modern zenei palettára.

2024. Június 30. 08:36, vasárnap | Életmód

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható vasárnap

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható vasárnap több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.