Hírek
2015. Január 24. 12:00, szombat |
Bulvár
Forrás: - szerk. -
Hurkák innen-onnan
Igazi téli ételek…
Igazi téli ételek…
Őseink régen kitalálták, hogy az állatok beleit meg lehet tölteni a húsnyesedékkel, belsőségekkel. Ezért a hurkák, kolbászok régóta népszerűek a világ gasztronómiájában.
Magyar hurka
A véres hurkába kerül szalonna, pirított zsemlekocka, majoránna, pirospaprika, a májas hurkába bors és szegfűbors is. A hurkákat abálják, azaz fűszeres lében főzik meg.
Skót hurka (haggis)
Juhmájból, szívből, tüdőből, nyelvből és zabból készül, az apróra vágott hozzávalókat a gyomorba töltve abálják. A skót költő, Robert Burns tiszteletére fogyasztják január 25-én, a költő születésnapján.
Spanyol hurka (morcilla)
Oregánóval és kakukkfűvel fűszerezik, olyan vidéken eszik, ahol a sertéshús népszerű.
Francia hurka (boudin)
Májas, sertéshúsos hurka vagy kolbász, rendkívül sok változattal rendelkezik attól függően, hogy Belgiumban, Franciaországban vagy Amerika kreol konyhájában készül. Van, ahol tejet is tesznek bele.
Finn hurka (mustamakkara)
Hagyományos finn téli étel, véres hurka, amit áfonyalekvárral esznek.
Német hurka (Leberwurst, Blutwurst)
Vidékenként eltérő ízesítéssel, a türingiai májas hurkát eredetvédettnek nyilvánították. A hurkákat olykor füstölik is.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 01. 07:19, hétfő | Bulvár
Felkapcsolták a fényfüzért az Ország Karácsonyfáján
Az ünnepi gyertyagyújtás szimbólumaként felkapcsolták az Ország Karácsonyfáját díszítő fényfüzért a Kossuth téren vasárnap.
2025. November 29. 09:17, szombat | Bulvár
Magyarország orosz olajcégek érdekeltségeit vásárolhatja meg
2025. November 27. 07:41, csütörtök | Bulvár
Sziget - A főváros tíz évig bérbe adja a Hajógyári Szigetet a fesztivál szervezőinek
A Sziget Szervezőiroda üdvözli a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntését, mely szerint a következő tíz évre bérbe adják a szervezőknek a Hajógyári-sziget érintett részét a fesztivál idejére
