Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Június 07. 15:49, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Az időjárási helyzet Európában
-------------------------------

A Kelet-európai-síkság felett sekély ciklon örvénylik, amely Ukrajna és a Fekete-tenger térségének időjárását határozza meg. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatarok is kialakulnak. A ciklon hidegfrontjától keletre a meleg légtömegben még 30 fokig is felmelegszik a levegő, attól nyugatra viszont a 20 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet. Közép- és Dél-Európa felett anticiklon helyezkedik el, emiatt errefelé általában kevés a felhő, csak Csehországban okoz felhősödést és kisebb esőt egy frontrendszer. A Brit-szigetek felett nagy kiterjedésű ciklonrendszer található, amely miatt Nyugat-Európában változékony, felhős idő van, szórványosan záporeső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 30 fok között alakul, az alacsonyabb értékek a felhősebb, tengerparti területeken fordulnak elő.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé is egyre melegebb levegő áramlik, nyári időre van kilátás 30 fok körüli hőmérséklettel.

Várható időjárás péntek estig:
------------------------------

Csütörtökön északkeleten is csökken a felhőzet, és az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett mindenütt várható többórás napsütés. Északkeleten és nyugaton néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Éjszaka kevés lesz a felhő, csapadék nem valószínű. Pénteken sok napsütés várható, csak délután, este északnyugaton és északkeleten lesz több gomolyfelhő, és ott helyenként zápor, zivatar is lehet. A déli, délnyugati szél megélénkül, csütörtökön néhol, pénteken többfelé megerősödik. Zivatar idején viharos széllökések is valószínűek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27, 32 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.