Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Június 11. 16:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A kontinens legnagyobb részének időjárását többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Hatására Európa-szerte változékony, északon és nyugaton hűvös, délen, délkeleten meleg az idő. Többfelé esik az eső Nyugat-Európában, helyenként heves, károkat is okozó zivatarok alakulnak ki a Kárpát-medence térségében, ugyanakkor a szárazföld délnyugati és délkeleti vidékein a napsütésé a főszerep. A legmelegebb ennek megfelelően délnyugaton és délkeleten van, ott 26 és 34 fok közé melegszik fel a levegő. A leghűvösebbet jelenleg a Brit-szigeteken és a Skandináv-félszigeten mérik, 10 és 17 fok között változik a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását a medence felett húzódó, egyelőre helyzetét lényegesen nem változtató frontzóna határozza meg, marad a "medárdi" idő záporral, zivatarral.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Átmeneti - jobbára rövid - felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, napközben többfelé, éjszaka kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat jégesővel, felhőszakadással. A délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 20 és 26 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.