Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Április 12. 14:51, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa déli felén tavaszi az idő. A változó felhőzet mellett tartós csapadékot nem jelentenek, több órára kisüt a nap. A napsütés hatására a 45. szélességi körtől délre általában 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, de a Földközi-tenger délnyugati medencéjében és az Égei-tenger térségében 22, 26 fok is előfordul. A kontinens északkeleti harmadán viszont még télies az idő; ott helyenként havazik, és a hőmérséklet csúcsértéke csupán 5 fok körüli. Észak-, Északnyugat-Európában is kissé hűvös van, a viszonylag sok felhő mellett a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 7 és 14 fok között változik, a Skandináv-félsziget északi felén azonban ennél hidegebb van.
A Kárpát-medence időjárását szombat estig az Északnyugat-Európa feletti ciklon keletre vonuló hidegfrontja alakítja, átmenetileg több helyen számíthatunk csapadékra.

Várható időjárás szombat estig:
-------------------------------

Pénteken az átmeneti felhőzetcsökkenés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, záporeső, helyenként - nagyobb eséllyel az ország déli felén - zivatar. Hajnaltól csökken a felhőzet, szombaton országszerte több órára kisüt a nap, főként délelőtt számíthatunk még záporokra. Pénteken a délnyugati, szombaton az északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 15 és 19 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.