Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Február 04. 12:31, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Továbbra is két nagyméretű légköri képződmény alakítja Európa időjárását. A szárazföld keleti felén többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek. Ukrajna és Oroszország területén napközben is keményen fagy; sokfelé napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. A keleti anticiklon északi peremén többfelé havazik is. A kontinens nyugati felének időjárását már ciklonális hatások alakítják. A nyugati partvidék közelében húzódó frontrendszer környezetében erősen felhős, helyenként esős, de a megszokottnál enyhébb az idő; a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 8 és 15 fok között változik. Szerda estig a Kárpát-medencében eleinte még a keleti anticiklon hatása érvényesül, majd a magasnyomás gyengülésével egyre nagyobb szerepet játszik térségünkben a nyugati ciklonális mező.

Várható időjárás szerda estig:
----------------------------

Éjszaka az ország nagyobb részén derült, száraz időre számíthatunk, a Dunántúl nyugati felén azonban erősen felhős lesz az ég, és az Alföldön foltokban zúzmarás köd képződik. Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett már a középső és a keleti területeken is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délután néhol gyenge eső is lehet, sőt este helyenként ónos eső is előfordulhat.
A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön élénk lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de az északkeleti országrészben -10 fok alá hűl a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között alakul, de a tartósabban ködös vidékeken egész nap fagyhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.