Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Február 07. 16:02, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa nagy részén ismét szokatlanul enyhe az idő. A nyugat-európai ciklonrendszer többnyire nedves, de igen enyhe levegőt szállít a szárazföld nyugati és egyre inkább a középső területei fölé is. A Pireneusi-félszigeten, Franciaország nyugati felén 15 és 20 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, sőt néhol 21, 22 fokot is mérnek. Északkeleten is sokat enyhült a hideg, már csak Finnország területén és az Ural előterében jellemző a -5, -6 fokos maximum-hőmérséklet. A keleti anticiklon hatása a következő napokban tovább gyengül, a nyugati ciklon előoldalán több hullámban nedves, enyhe levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Szombat estig egy délnyugatról északkelet felé mozgó peremhullám okoz a medencében várhatóan többfelé esőt.

Várható időjárás szombat estig:
---------------------------------

Az esti óráktól a kezdetben kevésbé felhős területeken is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka egyre többfelé várható eső. Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, délután a Dunántúlon vékonyodik el helyenként a felhőzet. Kezdetben több helyen, délután keleten, északkeleten számíthatunk további esőre. A Dunántúlon erős, néhol viharos déli, délnyugati szél éjszakára mérséklődik. Szombaton délutántól északnyugaton ismét megerősödik a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 10 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.