Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Február 26. 13:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Feröer-szigetek feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere Norvégiától Németországon át egészen Spanyolország déli részéig húzódik. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső. Csendesebb az idő Kelet-, Északkelet-Európában, ahol egy magasnyomású képződmény alakítja az időjárást. Ezeken a tájakon többnyire napos az idő, felhős területek az anticiklon peremén vannak. Szárazföldünk leghűvösebb részén, a keleti, északkeleti vidékeken is fagypont felett alakul a csúcshőmérséklet. Nyugat és dél felé haladva egyre magasabb hőmérsékletet mérnek; a legmelegebb mediterrán tájakon a délutáni órákra 12, 19 fokig melegszik fel a levegő.
A kontinens nyugati partvidékén elhelyezkedő frontrendszer csütörtök estig megközelíti a Kárpát-medencét, amely előtt egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Éjszaka a Dunántúlon vastagszik a felhőzet, másutt még inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, a kevésbé felhős tájakon foltokban köd képződik. Csütörtökön a Dunántúlon már többnyire erősen felhős időre számíthatunk. A Dunától keletre délelőtt még szűrt napsütés valószínű, majd délután ezeken a helyeken is vastagszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9, 14 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.