Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Március 17. 18:58, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
-------------------------------

Szárazföldünk északi, északkeleti részén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és a frontok mentén több helyen esik az eső, északon, északkeleten pedig havazik. A ciklonrendszer hátoldalán - Közép-Európa térségében - sokfelé fúj erős, viharos északnyugati szél. Ugyanakkor kontinensünk déli, délnyugati területi fölött anticiklon helyezkedik el, Az időnként megnövekvő felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak- és Kelet-Európa vidékein többnyire -4 és +7, a középső és a nyugati tájakon pedig általában 10, 19 fok között változik. A legmelegebb délen, délnyugaton van, ott a kora délutáni órákra 17 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Délnyugaton többnyire napos idő lesz, az ország középső és északkeleti területein eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, majd ott is egyre többfelé kisüt a nap. Éjszaka délnyugaton gyengén, másutt változóan felhős lesz az ég. Kedden délnyugaton túlnyomóan napos, másutt a nap nagy részében fátyolfelhős idő valószínű, szűrt napsütésre számíthatunk, majd főként északkeleten megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. A többfelé erős, helyenként még viharos északnyugati szél délutántól mérséklődik, majd kedden délire, délnyugatira fordul, és helyenként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14, 21 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.