Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Április 02. 16:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
-------------------------------

Az Atlanti-óceán feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a kontinens délnyugati, nyugati partvidékén okoz felhős, többfelé esős időt. Ciklon alakítja Skandinávia északi és a Kelet-európai-síkság keleti felének időjárását is. Arrafelé jobbára borult az ég, havas eső, havazás nagyobb területen fordul elő. Ugyanakkor Európa nagyobb része fölött anticiklonális hatások érvényesülnek. A leszálló légmozgásnak köszönhetően általában sokat süt a nap, csupán a Germán-Lengyel-alföldön több a felhő, de számottevő csapadékot onnan sem jelentenek. A szárazföld fölött igen nagy hőmérsékleti kontraszt alakult ki: a délutáni órákra hozzávetőleg a Glasgow-Berlin-Krakkó-Kijev vonaltól délre jellemzően 16 és 25 fok közé melegszik fel a levegő. Ettől északra jóval hidegebb van, általában mindössze 0, +8 fokot mérnek.
A Kárpát-medence fölé a fentebb említett magasnyomás peremén többnyire száraz, csütörtök estig egyre enyhébb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Éjszaka a keleti, északkeleti tájakat leszámítva egyre nagyobb területen kiderül az ég. Csütörtökön már a napsütés lesz túlsúlyban, emellett főként északkeleten képződnek gomolyfelhők, ott néhol záporeső is kialakulhat . Délutántól a nyugati és a déli területek fölé egyre vastagodó fátyolfelhőzet sodródik, de ebből csapadék nem lesz. Kezdetben a keleti, délkeleti szelet olykor élénk széllökések kísérik, majd csütörtökön a szél délire, délnyugatira fordul, napközben a nyugati és a déli megyékben néhol megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 9 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18, 24 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.