Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Április 26. 18:47, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

Izlandtól a Skandináv-félsziget déli részén át egészen a Fekete-tengerig anticiklon húzódik. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Nyugat-, Közép- és Dél-Európa időjárását ciklonális mező alakítja. Az itt lévő többnyire nedves, labilis légállapotú levegő hatására gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar. Kontinensünk északkeleti részén ciklon örvénylik, ennek hátoldalán hideg levegő érkezik a Kelet-európai-síkság északi vidékei fölé. Itt is sok a felhő, és elszórtan alakul ki zápor, néhol hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén általában 15 és 24 fok között alakul, ennél hűvösebb van északon, északkeleten, ahol a délutáni órákban is többfelé 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd átmenetileg szárazabb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás vasárnap estig:
--------------------------------


Eleinte még túlnyomóan borult lesz az ég, majd dél, délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Délután már inkább csak az ország északi felén várható zápor, északkeleten zivatar is kialakulhat. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, de északkeleten több lesz a felhő, és ott zápor is valószínű. Hajnalban helyenként párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Vasárnap a többórás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, eleinte északkeleten, estétől délnyugaton lesz több a felhő, itt zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül, vasárnap néhol meg is erősödik. Zivatar környezetében erős, viharos széllökés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 23 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.