Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Május 27. 17:46, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb részén változékony, de nyáriasan meleg az idő. A 10. hosszúsági körtől keletre nyugat-keleti tengellyel húzódó nagytérségű, sekély ciklonális mezőben kedvezőek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Bár a napsütés egyáltalán nem zavartalan, de az alacsonynyomást kitöltő meleg levegőben többnyire 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, Ukrajna déli részén 32, 34 fokot is mérnek. Ugyanakkor Nyugat- és Észak-Európában több fokkal hűvösebb van. A Brit-szigeteken és néhol Franciaországban a hőmérséklet csúcsértéke csupán 15 fok közelében alakul, a Skandináv-félsziget északi felén pedig a 10 fokot sem éri el. Ebben az időjárási helyzetben lényeges változás még nem valószínű, de a Kárpát-medence fölé szerda estig már egy-két fokkal hűvösebb levegő áramlik; a nyugati területeken mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás szerda estig:
----------------------------

Az erőteljes gomolyfelhő-képződésből kedden még keleten,illetve a déli megyékben várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Éjszaka északnyugaton is számíthatunk csapadékra. Szerdán a vastagabb felhőzet a Dunántúlon lesz, ott további záporeső, elszórtan zivatar valószínű. Keleten gomolyfelhős, napos idő várható, főként a délutáni órákban kialakuló záporral, helyenként zivatarral. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 25 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.