Hírek
2016. Január 03. 15:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Így tárold a nagy darab sajtot sokáig a hűtőben

Azt mondják, hogy a sajt nem romlik meg. Legalábbis elég sokáig eltartható minőség és ízromlás nélkül.
Kivéve, ha hagyjuk teljesen bepenészesedni (nem a nemes fajtából) vagy megkeményedni, esetleg beveszi a hűtőben a szagokat... Szóval elég sok hibát el lehet követni a sajt tárolásakor, de van egy tuti tippünk, amivel gond nélkül tárolhatod hetekig!
Biztosan veled is előfordult már, hogy jó alaposan becsomagoltad a sajtot, esetleg egy műanyag dobozba zártad, nehogy be vegye a hűtőben terjengő „illatokat”, illetve, hogy tovább megőrizze a minőségét. Csakhogy pont az ellenkezőjét éred el ezzel. A sajt a párával érintkezik, vizes lesz a felülete, és penészes lesz. Ha pedig teljesen szellősen hagyjuk, akkor kiszárad, és „faragni” kell.
Az ideális megoldás az, ha lazán sütőpapírba csomagoljuk. Benne hagyhatjuk az eredeti, de már egy oldalon nyitott csomagolásában, majd egy réteg sütőpapírba csomagoljuk, de csak lazán. Hogy ne vegye be a szagokat, ügyelünk arra, hogy a többi, hűtőbe kerülő étel légmentesen le legyen zárva, és ne tartsunk semmi romlandót ott 4 napnál tovább. Így elkerülhetjük a kellemetlen szagok kialakulását. A sajt (trappista, nagylyukú stb.) pedig vidáman ellesz akár egy hónapig is a hűtőben.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi
Szakmakóstoló tábor a Mezgében
2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP
2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP