Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kezdődik az ősz, de még marad a 30 fok körüli meleg

Kezdődik az ősz, de még marad a 30 fok körüli meleg

Bár szombaton, szeptember elsején a naptár szerint megkezdődik az ősz, a hétvégén még több helyen is 30 fok felett alakul a maximumhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos középtávú előrejelzésében azt írta: pénteken az ország nagy részén folytatódik a napos, csapadékmentes idő, a Dunántúlon viszont ismét lesznek felhős területek, a nyugati határszélen akár hosszantartó, erősen felhős időszakok is. A délutáni órákban az Alpokalján, az Őrségben itt-ott zápor, esetleg zivatar is lehet. A Kisalföldön, a Bakonyban és az Alpokalján északnyugatira forduló szél megerősödik, másutt időnként megélénkülő délkeleti szél várható.
Mindeközben a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 Celsius-fok között, északnyugaton 15 fok felett, északkeleten 9 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 29-34 fok lesz, északnyugaton 29 fok alatt valószínű.
Szombaton többnyire napos idő várható. Nyugaton lehet helyenként erősebben felhős az ég, itt zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29-34 fok lesz, de az Alpokalján ennél több fokkal hűvösebb idő várható.
Vasárnap az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos, fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén több lesz a felhő, és ott egy-egy zápor is előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-33 fok lesz - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.