Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2015. Január 11. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Orinetpress

Kiosztották a Budapest Bora 2015 címeket

Kiosztották a Budapest Bora 2015 címeket

A négy csapatból álló zsűri 95 borból választotta ki a nyertes Budapest Bort, mind fehér mind vörös kategóriában.

A négy csapatból álló zsűri 95 borból választotta ki a nyertes Budapest Bort, mind fehér mind vörös kategóriában. A borverseny és a cím odaítélésének célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

Budapest Főváros Főpolgármestere kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium mellett működő Országos Borszakértő Bizottság szakmai közreműködésével második alkalommal meghirdetett Budapest Bora verseny eredményeként 2015-ben a fehér bor kategóriában a Tornai Pincészet Kft. a Balatoni borrégióban, a Somlóhegyen termelt Somlói Top Selection Apátsági Furmint, 2011-es évjáratú bora lett. Vörös bor kategóriában pedig az Eszterbauer Kft. a Pannon borrégió, szekszárdi Tivald Cabernet Sauvignon, 2011-es évjáratú bora viselheti a BUDAPEST BORA 2015 elismerő címet.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora” embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során.

E téren sikerként értékelhető, hogy Magyarország összes borrégiójából szép számmal érkeztek nevezések, közöttük a kisebb családi gazdaságoktól kezdve a piacon már bevezetett, jó hírnévnek örvendő borászatokig – írja közleményében Tarlós István főpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.