Hírek
2014. Szeptember 14. 14:06, vasárnap |
Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek
Királyi gulyást főztek Szolnokon

Az Amatőr Királyi Szakácsok Mátyás király korabeli gulyását értékelte a legjobbnak a zsűri a szolnoki Nemzetközi Gulyásfőző és Hagyományőrző Fesztiválon, amelyet szeptember 13-án rendeztek meg a településen.
Az Amatőr Királyi Szakácsok Mátyás király korabeli gulyását értékelte a legjobbnak a zsűri a szolnoki Nemzetközi Gulyásfőző és Hagyományőrző Fesztiválon, amelyet szeptember 13-án rendeztek meg a településen.
A megmérettetésen 278 csapat nevezett és 400 bográcsban rotyogott az étel – mondta el a Félegyházi Hírek érdeklődésére Bojtor Tibor.
Bojtor Tibor és Szabó Mária aranyat érő alkotása a Mátyás király korabeli ételek ízét igyekezett a legjobban bemutatni. A bográcsban főtt gulyás rövidebb levü volt, mint egy leves, de hosszabb, mint egy pörkölt – magyarázta a királyi szakács, Bojtor Tibor. A marhahúst borsikafűvel, szerecsendióval, sóval, köménnyel, fokhagymával, bazsalikommal és gyömbérrel ízesítették. A kész ételt pirított hagymával és natúr sült velővel tálalták. A szolnoki fesztiválon a hagyományőrzés megjelenését is figyelembe vette a zsűri az ételek tálalásánál. Az Amatőr Királyi Szakácsok ételének megjelenését a második helyezettnek járó elismeréssel jutalmazták.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi
Szakmakóstoló tábor a Mezgében
2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP
2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP