Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Szeptember 29. 16:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Cs. Adrienn

Kitárta kapuit a Mezgé tangazdasága

Kitárta kapuit a Mezgé tangazdasága

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskola népszerű családi napját, a Mezgé pikniket szeptember 28-án (szombaton).

Noha az időjárás nem igazán volt kegyes a programhoz, mert 11 órától eleredt az eső, ám mégis tömegeket vonzott a mezőgazdasági szakmák népszerűsítésére tíz éve életre hívott rendezvény.

Sikerének legfőbb titka az, hogy a Tangazdaság folyamatosan fejlődik és a szervezők évről-évre megújítják programjaikat is. A Mezgés kutyaszépség verseny és a traktoros felvonulás és ügyességi verseny mellett immáron harmadik éve futóverseny is kíséri a jeles eseményt. Egyre több bográcsban kell főzni a finom pörköltet is, hogy mindenkinek jusson belőle, aki szeretné megkóstolni a természetes takarmányon felnevelt állatokból készített szaftos finomságot.

Idén az eleredő eső miatt nagy sikernek örvendtek a fedett téren szervezett programok is, például az istállóban felállított állatsimogató, ahol nyulakat, bárányt, tyúkokat, lovakat és hörcsögöket simogathattak a gyerekek, de találkozhattak kacsákkal és pulykákkal is. Lehetett rajzolni a frissen meszelt falra, játszani az ideiglenesen felállított fedett játszótéren, rodeózhattak egy műbikán és meg lehetett tekinteni a gyerekek rajzaiból készült istállókiállítást is. A gyermeklovagoltatás és kocsikáztatás mellett autós-motoros szimulátorok, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillám-tetoválás is színesítette az eseményt. A pavilonokban az iskola húsipari tanüzemének és zöldségfeldolgozójának termékeiből, illetve különféle kézműves élelmiszerekből is válogathattak a látogatók.

Óriási ovációval fogadták a városban a traktoros felvonulást is, mely már a reggeli órákban elrajtolt, így akik elfelejtették volna a pikniket, azok is gyorsan össze tudták kapni magukat, hogy kilátogassanak az eseményre. A tangazdaságba visszaérkező mezőgazdasági járművek vezetői a délelőtt folyamán össze is mérték ügyességüket egy versenyen, mely osztatlan sikert aratott az érdeklődők körében.

A kora délelőtti órákban egyre-másra érkeztek a családok kerékpárokkal, autókkal és sokakat az eső sem tántorított el attól, hogy megcsodálják a Tangazdaság állatait az ólakban, istállókban, legelőkön, Csányi József polgármester is felnyitotta esernyőjét és úgy sétálgatott tovább az egyes programok színhelyei között.

Joggal érdemelte ki az intézmény a „siker iskolája” elnevezést, hiszen minden egyes alkalommal, mikor megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, jól tartott, tiszta és egészséges állatokat láthatunk, makulátlan életkörülmények között, emellett a szemünk elé táruló zöldséges kert szemet gyönyörködtető portékával van tele. A körbálás szalmákból felállított kisebb-nagyobb ökrök sokaknak adott lehetőséget egy vidám szelfire csakúgy, mint az ötletes őszi dekoráció, mely minden évben új motívumokkal gazdagodik és megmelengeti mindenki szívét, aki megáll előtte, hogy megcsodálja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 10:39, vasárnap | Helyi

Hencidától Boncidáig

E címmel rendeztek családi szombat délelőttöt a népmese alkalmából szeptember 28-án a városi könyvtárban.

2024. Szeptember 29. 10:31, vasárnap | Helyi

Izgalmas programok színesítették a Kutatók éjszakáját a Móra gimiben

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium évek óta bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája elnevezésű programhoz.

2024. Szeptember 29. 09:29, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnapi hirdetések a Sarlós Boldogasszony Főplébániáról.

2024. Szeptember 29. 09:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 26. vasárnapi hirdetések a Szent István Templomból.