Hírek
2018. Március 04. 14:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: napi.hu
Kolbászimádók figyelem! Indul a fesztiválszezon

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán.
A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben. A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására is. A megnyitó napján megemlékeznek az idén 150 éves gyulai húsiparról is.
A sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús - írta az MTI a szervezők közleményét szemlézve.
Idén is sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás színesíti a programot.
A fesztivál belépődíjas, de vasárnap nyitástól délig ingyenesen látogatható.
(Forrás: napi.hu)
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 14. 09:52, hétfő | Helyi
Sok érdeklődőt vonzott az alternatív egészségnap
Alternatív egészségnapot tartottak április 13-án (vasárnap) a Szakmaközi Művelődési Házban. Az érdeklődőket számos érdekes programmal, előadásokkal és kézműves termékek vásárával várták 9-18 óráig.
2025. Április 14. 08:01, hétfő | Helyi
Matiné Koncerttel kedveskedtek a legkisebb zenekedvelőknek
A kiskunfélegyházi zeneiskolában április 13-án délelőtt „Aki nem lép egyszerre…” címmel interaktív táncos – zenés programmal várták a kisebb és nagyobb gyerkőcöket kísérőikkel.
2025. Április 13. 17:25, vasárnap | Helyi
Közel hétszázan táncoltak együtt Kiskunfélegyházán
Regionális Szenior Örömtánc találkozót tartottak április 12-én Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban, ahol az idősebb korosztály együtt ropta a legfiatalabb generációval.
2025. Április 13. 08:19, vasárnap | Helyi
Kétnapos diákfesztivál zajlott Kiskunfélegyházán
A tavalyi évben került először megrendezésre a Diákfeszt. Idén április 10-11-én gyűltek össze városunk középiskolásai, hogy közös programokkal erősítsék meg összetartozásukat.