Hírek
2017. Január 26. 13:24, csütörtök |
Helyi
Forrás: OrientPress
Különdíjat kapott a magyar hústál
A szerda esti eredményhirdetésen a Széll Tamás vezette magyar csapat lett a negyedik, 1565 ponttal, 16 ponttal lemaradva a bronzérmes Izland mögött.
A második Norvégia (1600 pont), a nyertes az Egyesült Államok (1644 pont) lett. Fantasztikus hír, hogy a magyar csapat által feltálalt hústál különdíjat kapott a Bocuse d'Or zsűrijétől.
A zsűri különösen magas ponttal értékelte a magyar csapat teljesítményét az íz és főzési technika / a tálalás / a földrajzi sajátságosság és eredetiség értékelése során ‒ olvasható a csapat honlapján. A lyoni döntő első versenynapján, a rendkívül erős mezőnyben küzdő magyar csapat teljesítményének elismerése egyben kedvező nemzetközi visszaigazolás a magyar gasztronómia terén az utóbbi években tapasztalható fejlődésről is.
Az idén 30. születésnapját ünneplő, kétévente megrendezett gasztronómiai megmérettetés, a Bocuse d'Or zsűrije a magyar csapatnak ítélte a negyedik helyet. A verseny európai döntőjét korábban megnyerő Széll Tamásnak és csapatának most a világ minden tájáról érkező 23 élvonalbeli séffel és csapatával kellett felvennie a versenyt, és a nemzeti gasztronómiai sajátosságokra is hangsúlyt fektetve elkészítenie a rendelkezésre álló 5 óra 35 perc alatt a bresse-i csirkére épülő hústálat és a vegán tányértémát.
A magyar csapat teljesítménye különösen annak fényében egyedülálló, hogy soha egyetlen nemzetnek nem sikerült még ilyen rövid idő alatt ilyen hatalmas előrelépést elérnie. A 24 tagú mezőnyből számos ország már a verseny kezdete óta részt vesz a megmérettetésben, az éremtáblázat első öt helyezettje birtokolja az összes érem nagyjából négyötödét. Ezzel szemben Magyarország mindössze harmadik alkalommal indult a versenyen – 2013-ban Széll Tamás 10., Molnár Gábor 2015-ben 13. lett –, és több évtizedes hátrányt hat év alatt ledolgozva érte el ezt a kimagasló szakmai eredményt.
Bár Magyarország még csak harmadszor vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjén, idén, zsinórban harmadszor is a magyar csapat plakátja kapta a legtöbb közönségszavazatot. A győztes, a magyar erdő hangulatára épülő plakátot a Network 360 Reklámügynökség készítette Ruszthy Dávid art director és Sárosi Zoltán fotós közreműködésével.
Az eredmény nemcsak Széll Tamás és csapata – Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach, Hamvas Zoltán elnök és a felkészülést segítő Szulló Szabina – tehetségének és kitartó munkájának elismerése. Megerősítése ez a helyezés a hazai alapanyagok, borok ugrásszerű fejlődésének, és azoknak az erőfeszítéseknek is, amelyek a magyar gasztronómia terén történtek az elmúlt években. Magyarország a világdöntős helyezésével és az európai döntő tavalyi megnyerésével megkerülhetetlen helyet vívott ki magának Európa és a világ gasztronómiai térképén. Az elismerés újabb lendületet adhat annak a fejlődésnek, amely a hazai vendéglátást jellemezte a közelmúltban, és irányt mutat a magyar gasztronómia következő generációja számára is.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 24. 08:54, vasárnap | Helyi
A MOHU hat hónap alatt 700 millió palackot gyűjtött össze
November közepéig 700 millió palackot, üveget és dobozt váltottak vissza Magyarországon az új visszaváltási rendszerben - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. November 24. 08:53, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
Évközi 34. vasárnap - 2024. november 24.
2024. November 24. 07:48, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2024. november 24. - Évközi 34. vasárnap KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA
2024. November 24. 07:42, vasárnap | Helyi
Megkapták kék szalagjaikat a Kossuth iskola végzősei
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium november 22-én tartotta szalagavató ünnepségét.