Városlista
2025. július 14, hétfő - Őrs

Hírek

2015. Március 22. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Lényeg: a panírozás

Lényeg: a panírozás

Mindenki kedvence a finom rántott hús. A siker kulcsa: a panírozás módja és maga a panír. Manapság egyre trendibbek a különféle bundázott (rántott) zöldségek is!

Igazán finom, ropogós panírt nem is olyan könnyű készíteni. Ehhez adjunk néhány új és érdekes tippet. Ha nem tanulta meg a nagyitól – itt a lehetőség!

Mindig közvetlenül sütés előtt panírozzuk a húst vagy zöldséget, különben állás alatt szottyossá válik.

Panírozás előtt célszerű a hússzeleteket szárazra törölni, így könnyebben megelőzhető, hogy a husi „bundája” sütés közben leváljon.

A bepanírozott szeleteket ne rakjuk egymásra, és ne hagyjuk sokáig állni, mert nem lesz ropogós a végeredmény.

A bundázott ételeket mindig bő, forró zsiradékban süssük. Ha a zsír vagy az olaj nem elég forró, a panírozás „elázik”, ha viszont túl forró, megég a bunda és keserű, de főleg egészségre ártalmas lesz.

Sajtot mindig duplán panírozzunk, akkor biztosan nem folyik ki sütés közben.

Így lesz különleges:
Panírozáskor a tojásba keverhetünk frissen őrölt vagy finomra vágott fűszereket a különleges ízhatás kedvéért.
Búzaliszt helyett alkalmanként próbálja ki a kukoricalisztet.
Szintén morzsa helyett összetört csipszbe, krékerbe is forgathatjuk a húsokat.

Címkék: étel, ebéd, hús, panír, rántott

Ezek érdekelhetnek még

2025. Július 14. 14:24, hétfő | Helyi

Szakmakóstoló tábor a Mezgében

2025. Július 13. 07:25, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP

2025. Július 13. 07:24, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2025. július 13. - ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP