Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2019. Március 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Letartóztatták a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított fiatalt

Letartóztatták a szekszárdi kislány megölésével gyanúsított fiatalt

Letartóztatásba helyezte a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra azt a 19 éves férfit, aki a gyanú szerint pénteken megölte unokatestvérét, egy hatéves kislányt Szekszárdon.

Kovács Ildikó, a járásbíróság szóvivője Szekszárdon, sajtótájékoztatón közölte: a letartóztatás indoka a többi között az eljárás sikere meghiúsításának és a tanúk befolyásolásának veszélye. A bíró azt is elrendelte, hogy a gyanúsítottat később egy hónapra át kell szállítani az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A letartóztatást elrendelő végzés nem jogerős, a férfi védője fellebbezett.

Az áldozat holttestét péntek este nem sokkal hét óra előtt találták meg a rendőrök a szekszárdi Séd patak medrében, miután a gyermek édesanyja bejelentette a kislány eltűnését.

Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsítottat, aki a kislány unokabátyja, szombat reggel vették őrizetbe.

Az áldozat és a gyanúsított édesapja testvérek; a két család március 2. óta lakik egy közös udvarral rendelkező, Patak utcai házban. A gyanúsított családja szívességből járult hozzá a kislány családjának lakáshasználatához - tette hozzá.

A szóvivő közölte: a férfi egyelőre nem tisztázott indokkal elhívta magával a kislányt, és az utca mögött folyó patak mentén lévő töltésen haladt vele. Ezután egy nagyobb tárggyal bántalmazta, legalább hat ütést mért a kislány fejére. Amikor értesült a holttest megtalálásáról, a gyanúsított öngyilkosságot kísérelt meg.

Kiss Yvette kérdésre válaszolva elmondta: a bűncselekmény részleteiről a nyomozás jelenlegi szakaszában és kegyeleti okból nem adnak tájékoztatást, az indítékot vizsgálják.

Hozzátette: a gyanúsítottnak pszichés állapota miatt a bíróság 2017 őszén elrendelte a cselekvőképességet részleges korlátozó gondnokságát, gondnoka egyik szülője volt. A férfival szemben korábban folyt és jelenleg is folyamatban van eljárás vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ügyészség közleménye szerint a bűncselekmény 10 és 20 év közötti szabadságvesztéssel sújtható, életfogytiglani büntetés azonban nem szabható ki, mivel az gyanúsított még nem töltötte be a 20. életévét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 10:05, péntek | Belföld

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék

2024 májusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 36 ezerrel, 4 millió 749 ezer főre nőtt.

2024. Június 28. 07:35, péntek | Belföld

Lázár János: a geszti Tisza-kastély felújítása egy korszak restaurációját jelenti

A geszti Tisza-kastély felújítása nemcsak helyreállításról szól, hanem egy korszak restaurációjáról is - hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Békés vármegyei Geszten.

2024. Június 28. 07:21, péntek | Belföld

Letették az új vecsési hadiipari üzem alapkövét

Páncéltörő gránátvetők csövét fogják gyártani az üzemben.

2024. Június 27. 14:44, csütörtök | Belföld

KSH: májusban 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt