Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Március 13. 15:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Március 15-én 20 fok is lehet, aztán eső, viharos szél és lehűlés várható

Március 15-én 20 fok is lehet, aztán eső, viharos szél és lehűlés várható

Várhatóan március 15-én délig napsütéses, meleg és száraz idő várható, 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Szombat délutántól viszont többfelé viharossá fokozódik a szél, bárhol lehet eső, és jelentősen lehűl a levegő is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 20 fok között valószínű.
Szombaton, március 15-én kezdetben napos idő várható. A déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és bárhol előfordulhat eső, zápor. Szintén a déli óráktól az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.
Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Gyakran viharos lesz a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, a délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.