Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Március 24. 17:48, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Március utolsó hete is télies idővel indul

Március utolsó hete is télies idővel indul

Március utolsó hetének kezdetén borús időre, hidegre, havazásra és hófúvásra kell készülni, a hét második felében viszont enyhülni kezd az idő, a hétvégére már 10 fok körüli maximumok várhatók - derül az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Eszerint hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A déli óráktól a Dunántúlon intenzívebbé válik a havazás, ugyanakkor délkeleten havas esőbe vált át a csapadék. A keleti, északkeleti szél az Észak-Alföldön és a középső országrészben időnként megerősödik, ami a Dél-Dunántúlon és a középső megyékben néhol hófúvásokat okoz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 3 fok között, délkeleten plusz 3 Celsius-fok felett valószínű.
Kedden borult idő lesz, országszerte várható váltakozó intenzitású, ismétlődő havazás, délkeleten eleinte havas eső is lehet. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében többfelé megerősödik, helyenként hófúvás is várható. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.
Szerdán eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten várható hószállingózás, havazás. Délkeleten havas esőre, esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani, míg a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.
Csütörtökön már hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Szórványosan valószínű kisebb csapadék, ami hó, havas eső, eső egyaránt lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon - főleg nyugaton - ennél hidegebb idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között valószínű.
Pénteken többfelé várható eső, zápor és többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 és plusz 10 fok között alakul.
Szombaton és vasárnap is sokfelé várható ismétlődő eső, zápor. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 7 és plusz 12 fok között alakulnak. Vasárnap a leghidegebb órákban plusz 2 és plusz 7 fok között alakulhat a hőmérséklet, nappal pedig plusz 6 és plusz 11 fokig melegedhet az idő – derül ki az előrejelzésből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.