Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Menczer Tamás szerint Orbán Viktor az egyetlen, aki meg tudja védeni Magyarországot a háborútól

Menczer Tamás szerint Orbán Viktor az egyetlen, aki meg tudja védeni Magyarországot a háborútól

Orbán Viktor az a vezető, aki meg tudja védeni Magyarország békéjét és biztonságát, ő volt az, aki mindig megvédte a magyar érdeket a válságok során: a bevándorlás, a covid, a háború, a szankciók, az energiaválság és a gazdasági válság során is - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Gödöllőn szerdán.

Menczer Tamás a kormánypártok országjáró fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a legfontosabb kérdés ma, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz.

Hozzátette, hogy Orbán Viktor az, aki meg tudja védeni Magyarországot, ha a magyar emberek ott állnak mellette. A baloldali vezetők nem tudják és nem is akarják megvédeni az ország békéjét és biztonságát, és ez igaz az "óbaloldaliakra", Gyurcsány Ferencre és társaira, és igaz az "újbaloldaliakra", Magyar Péterre és társaira - fűzte hozzá az igazgató.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt mondta, a helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a németek már kötelező sorozást akarnak. Manfred Weber néppárti vezető világosan elmondta, hogy európai szinten akar sorkatonaságot, a német politikusok pedig már ki akarják terjeszteni ezt a férfiak mellett a nőkre is.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy óriási a háborúpártiak nyomása Magyarországon, "mert bele akarnak préselni minket a háborúba". Pillanatokon belül nagy lesz a nyomás azzal kapcsolatban is, hogy kötelező legyen Magyarországon a sorkatonaság, amely a férfiak mellett a nőkre is vonatkozzon - tette hozzá Menczer Tamás.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója azt is kifejtette: a követő lépés az lesz, amiről Emmanuel Macron francia elnök szóvivője beszélt, hogy NATO-csapatokat kell küldeni Ukrajnába. Hozzátette, hogy ekkor Magyarországon is hatalmas lesz a nyomás, "hogy ha már besoroztuk a férfiakat és nőket, akkor küldjük őket Ukrajnába".

A helyzet rendkívül súlyos, napról napra rosszabb, és csak a magyar emberek támogatásával tudjuk a békepárti pozícióinkat megőrizni és az ország békéjét megvédeni - jelentette ki a politikus.

Menczer Tamás elmondta: ahhoz, hogy ezt a háború felé haladó hajót meg lehessen fordítani, két feltételnek kell teljesülnie. Az egyik, hogy az európai uniós választáson Magyarországról és a többi országból is minél több békepárti politikus kerüljön Brüsszelbe. A másik feltétel az, hogy az amerikai választásokon Donald Trump nyerjen, aki képes arra, hogy békét teremtsen.

"A sorsunk a saját kezünkben van, ezért azt kérem mindenkitől, hogy június elsején, ha lehetősége van, akkor jöjjön el a békemenetre, Európa, sőt az egész világ legnagyobb békemenetére, és ezt követően június 9-én támogassa a békepárti miniszterelnököt, Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-t a választásokon" - mondta Menczer Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:44, csütörtök | Belföld

KSH: májusban 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt

2024. Június 27. 14:42, csütörtök | Belföld

Meteorológia: felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön és pénteken

Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön a Dunától keletre, pénteken pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben - figyelmeztet a HungaroMet Zrt.

2024. Június 27. 14:40, csütörtök | Belföld

Otthonfelújítási program - elérhető a kulcstermékek listája

Csütörtöktől már elérhető az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási program keretében támogatott építési termékek, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések listája

2024. Június 27. 14:38, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból Budapestre

Megérkezett Budapestre az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból (Guangzhou) csütörtökön, a China Southern légitársaság hetente négyszer szállít majd utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között.