Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2019. Április 02. 11:12, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Minden vizsgált szépségápolási termék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen

Minden vizsgált szépségápolási termék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen

A fogyasztóvédelem által ellenőrzött 42 különböző szépségápolási termék laboratóriumi vizsgálata jó eredménnyel, kifogás nélkül zárult.

Valamennyi vizsgált kozmetikum megfelelt az előírásoknak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

A szaktárca tájékoztatása szerint akkreditált vegyipari laboratóriuma 15 tusfürdőt, 15 hajbalzsamot és 12 szőrtelenítő krémet ellenőrzött.

Ismertették, hogy a kozmetikai termékeknél fontos szempont a mikrobiológiai tisztaság, a tusfürdők és a hajbalzsamok esetében a tisztító hatást és a habzóképességet értékelték. A laboratórium vizsgálta a bőrbarát kémhatást is, mivel a magas pH érték bőrproblémákat okozhat.

A hajbalzsamoknál a haj selymességét biztosító anyagtartalom mellett a címkén vállalt, valamilyen összetevőtől való mentességet is ellenőrizték. A szőrtelenítő készítményeknél a krém felvitelére szolgáló spatulát, a terméken megnevezett védő, hidratáló, regeneráló összetevőket, a mellékelt ápolókrémet vagy balzsamot értékelték.

Mindezek mellett mindhárom termékcsoportnál vizsgálták a csomagolás zárhatóságát is - tették hozzá.

A közleményben Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az elmúlt évek folyamatos ellenőrzései meghozták az eredményüket, a szépségápolási termékek laboratóriumi vizsgálata után nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági intézkedésre, mivel az ellenőrzött termékek kivétel nélkül megfelelőnek bizonyultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:13, hétfő | Helyi

Sokan ellátogattak a Múzeumok Éjszakájára Kiskunfélegyházán

Az esti vihar ellenére is sokan ellátogattak a Kiskun Múzeumba 2024. június 22-én (szombaton), hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton.

2024. Június 23. 15:39, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 23. - ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

2024. Június 23. 15:38, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 23. - ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

2024. Június 22. 18:07, szombat | Helyi

Közös gyakorlással ünnepelték a Jóga Világnapját Kiskunfélegyházán

Hat oktató irányításával gyakoroltak együtt a jóga iránt érdeklődők a Jóga Világnapja alkalmából június 22-én (szombaton) a Hősök Parkjában.