Hírek
2017. Június 04. 12:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com
Nem lehet betelni vele - Cseresznyés receptek
![Nem lehet betelni vele - Cseresznyés receptek](/external/image_cache/c/8/d/c8db56e3d93905b6ef3a279c9328ae5c.jpg)
Ha májusban nem lett volna elég a cseresznyézésből, júniusban tovább folytatja diadalmenetét ez a finom, piros gyümölcs.
Ha olyan szerencsés vagy, hogy óriási mennyiséget tudsz felhalmozni belőle, mert mondjuk a család nem falja fel azonnal, vagy nehezen elapasztható a cseresznyeforrásod, érdemes tovább görgetned!
Ha meguntátok (lehetetlen!) nyersen, készíts az édes, piros bogyókból valami finomat akár ma délutánra, akár további sok délutánra!:-) Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas isteni cseresznyés receptek következnek!
Cseresznyés finomság…
... ma délutánra: cseresznyés felfújt
Hozzávalók:
- 1 adag cseresznye, kimagozva
- 3 dl tej
- kb.20 dkg szikkadt zsemle
- 2 db tojás
- 5 dkg lágy vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 4 csepp keserűmandula-aroma
- vaj, zsemlemorzsa
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és egy szitában hagyjuk lecsöpögni. A zsemlét apró darabkákra tépjük, megöntözzük a tejjel és állni hagyjuk, amíg az összes folyadékot fel nem szívja. Egy hőálló edényt vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a beáztatott zsemlével, vajjal, vaníliás cukorral, sütőporral, cukorral és egy kevés olajjal simára keverjük. Ha kész, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját és a cseresznyét. Az egészet a kikent hőálló tálba tesszük, és 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütjük. Ha kész, porcukorral meghintve tálaljuk, de készíthetünk hozzá vaníliasodót is! A lényeg, hogy még melegen szervírozzuk!
... több délutánra: pikáns cseresznyelekvár
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye
- 1 csomag étkezési citromsav (kb. 5 gramm)
- 1 csomag 2:1-es zselésítő cukor
- 0,6 dl amaretto likőr (20%)
A cseresznyét kimagozzuk, és félbe vágjuk. Egy edényben a citromsavval és a cukorral összekeverjük. Nagyjából 2 órát állni hagyjuk, aztán feltesszük főni – nagyjából 4-5 percig hagyjuk, hogy forrjon, közben megkeverjük. Ha levettük a tűzről, hozzáöntjük a mandulalikőrt és összekeverjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és körülbelül 20 percig a tetejére fordítva állni hagyjuk.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 02. 12:14, kedd | Helyi
Nem árt tudnia ha repülőre száll, hogy milyen jogai vannak utasként
Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben.
2024. Július 02. 11:42, kedd | Helyi
Bemutató üzemet hoz létre a Mezgé
Bemutató üzem létrehozására kerül sor a Déli Agrárszakképzési Centrum két intézményében: Jánoshalmán és Kiskunfélegyházán.
2024. Július 01. 08:23, hétfő | Helyi
Koncertet ad a Kiskun Quintet
Operettrészletekkel és örökzöld slágerekkel készül a Kiskun Quintet a július 4-ei, csütörtöki Hattyúkerti zenés esték programra.
2024. Július 01. 08:11, hétfő | Helyi
Nyitott Műhelyek – A hagyomány és kreativitás találkozása Csongrádon
A Nyitott Műhely egy különleges alkalom, ahol a népi kézművesség legszebb mesterségeit ismerhetik meg az érdeklődők a Csongrádi Kézművesházakban.