Hírek
2015. November 17. 18:10, kedd |
Helyi
Forrás: Adrienn
Nem mindegy, hogy mit, mennyit és mikor eszel!
Az Oltalom Alapítvány két munkatársa Gyuger Róbert és Gyarmatiné Erika látogatott el ma (november 17-én) a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba, hogy megismertesse a helyes táplálkozással az érdeklődőket.
Az Oltalom Alapítvány országos érdekeltségű alapítvány, 1991-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a Bibliát és az azon alapuló életmódkultúrát népszerűsítse, terjessze. Közhasznú alapítvány, mivel a betegség-megelőzés és gyógyítás bibliai tanításait és módszereit képviseli, illetve a gyakorlatban is megmutatja.
Az alapítvány októberben már járt városunkban az Országos Könyvtári Napok Rendezvényeinek keretei között ételbemutatóval egybekötött előadást. A nagy sikerre való tekintettel ismét lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők jobban megismerkedjenek a helyes táplálkozás alapjaival, illetve egy kicsit belemélyedve ebbe, az ízletes és egészséges szendvicskrémek világa is feltárult az est folyamán.
Már az előadás címe „Biblia a helyes táplálkozásról” is előrevetítette azt a tényt, hogy a táplálkozásra úgy kell tekintenünk, mint szükséges, létfontosságú dologra, amely megadja szervezetünknek a kellő vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat, hogy szellemünk is jól érezze magát lelkünk templomában. Nem csak az a lényeg, hogy mit fogyasztunk, hanem az is, hogy mennyit és mikor. Hiszen ha már főzésre, étel készítésre vállalkozunk, akkor azt miért ne tegyük úgy, hogy az valóban egészséges és tápláló legyen és fogyasszuk el akkor, amikor az valóban a legjobb hatását fejti ki.
Gyuger Róbert előadásában a Biblia tanításából kiindulva közelítette meg az alapanyagok felhasználásának lehetőségeit a táplálkozásban. Régmúlt időkre visszatekintő táplálkozási szokásainkat vette alapul, miszerint húst csak ritkán fogyasztottak őseink, jobbára a zöldség-gyümölcs és a magas rosttartalmú kenyér tette ki táplálékuk túlnyomó részét. Az előadó kihangsúlyozta azt is, hogy a napi háromszori étkezés a legmegfelelőbb egészségünk fenntartása érdekében, de még ennél is jobb, ha csak kétszer étkezünk. Vacsorára alig, vagy leginkább semmit ne fogyasszunk, hogy éjszaka a szervezetünk számára valóban pihenjen és ne az emésztéssel bajlódjon. Az elfogyasztott étel mennyiségileg sem szabad, hogy megterhelje szervezetünket a nap folyamán. Próbáljunk tápláló, egészséges ételeket fogyasztani és adjuk meg a módját is az étkezéseknek.
A szervezetünkre pozitív hatással lévő ételek minőségének és mennyiségének megtárgyalása után az előadó rátért a különféle alapanyagok részletezésére, melyekből remek szendvics feltétek készülhetnek. A sütőtök, sárgaborsó, szezámmag, napraforgómag stb. mind-mind megjelent a szendvicskrémek összetevőjeként, amelyeket az előadás során meg is lehetett kóstolni, ezáltal még közelebb kerülhettek ezek az egészséges ételek a rendezvényen megjelentek számára.
Az ételkóstolással egybekötött előadás ismét sikerrel zárult. A jelenlévők minden bizonnyal tapasztalatokban gazdagodva és érdekes információk birtokában hagyták el a termet a rendezvény végén. Ki-ki ízlésének megfelelő könyvet és CD-t is vásárolhatott az Alapítvány által felállított asztalokról, melyek között nem csak a témával kapcsolatosak, hanem más érdekes tartalommal bíróak is voltak.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 24. 08:54, vasárnap | Helyi
A MOHU hat hónap alatt 700 millió palackot gyűjtött össze
November közepéig 700 millió palackot, üveget és dobozt váltottak vissza Magyarországon az új visszaváltási rendszerben - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. November 24. 08:53, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
Évközi 34. vasárnap - 2024. november 24.
2024. November 24. 07:48, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2024. november 24. - Évközi 34. vasárnap KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA
2024. November 24. 07:42, vasárnap | Helyi
Megkapták kék szalagjaikat a Kossuth iskola végzősei
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium november 22-én tartotta szalagavató ünnepségét.